суббота, 7 марта 2015 г.

«Независимо от това колко е труден животът, важното е да не се предавате» (С. Хокинг)

 Вчера изгледах филма 'The Theory of Everything"  - и разбрах, че трябва да се борим до последно. Филмът разказва за живота на известен британски учен Стивън Хокинг, който в известен смисъл измами времето. Така е,  защото изживя повече години отколко му предречи доктора. 
 Няма да преразказвам целия филм за да не загубите желание да го гледате - а това си струва. Ще кажа само едно, че докато го гледах - открих в себе си чувство за съпричастност към съдбата на главния герой. Играта на актьорите е невероятна. Младият Еди Редмейн, който играе учен, прекрасно вникна в ролята и в някакъв момент създава се впечатление, че играе самият Стивън. Актьорът с право спечели наградата "Оскар".  Фелисити Джоунс играе роля на жена на учена и, според мен, добре се е справила с поставената задача, освен това е и красива. Музиката към филма ( едно важно нещо) - е разтърсваща, може би заради нея се разплаках. 
 Филмът показва, че една слаба и крехка жена на вид може да има силен дух. И това, че понякога е много по-важно какъв е човекът одвътре и колко ти е хубаво с него.
 Мисля, че повечето знаят кой е Стивън Хокинг - било то заради болестта му или заради теорията за вселената. Но малцина са се замисляли какво му се е наложило да преживее. Филмът дава възможност да го направите. А също така кара да се замислете, че, всъщност, живеете много добре - можете да се хранете, да говорите и да се смеете с приятели , да скачате и да бягате. И най-важното - можете да дишате пълноценно. Вие сте свободни в действията си. За съжаление, оценяваме това само когато губим тази свобода.
 "Теорията на всичко" - е подходящ филм, когато навън вали сняг или искате да гледате просто хубав филм. Пожелавам на всички приятно гледане!

Комментариев нет:

Отправить комментарий